Wedstrijdgroepen

Selectiegroepen

Talenten

B- Selectie

Talentengroep

7 - 8 jaar

B - Selectiegroep

9 - 10 - 11 jaar

A - Selectiegroep

12 - 21 jaar

A- Selectie

Talentengroep 7-8 jaar (-10 categorie)

Het woord talent is een lastig begrip. Wij vinden dat een judoka die met plezier aan de normale lessen meedoet, het leuk vindt om wedstrijdjes te maken en hard wil werken een talent is. Wij zijn dan ook op zoek naar deze judoka’s. Om alles nog speels te houden en nog niet teveel te eisen van de vrije tijd van deze jonge judoka’s is er voor hen één keer per week wedstrijdtraining. Deze training staan in het teken van opbouwen/leren van de basis, hard werken, doorzetten en leren nooit op te geven. Bij deze leeftijd vinden wij winnen iets voor later. Vooral plezier ervaren en het leuk vinden om hard te werken vinden wij belangrijk.


Contributie:

€ 100,00 per jaar voor leden van -10.


 

B - selectie: 9-10-11 jaar (-12 categorie)

In deze selectiegroep wordt er een basis gelegd voor het ‘echte’ werk. Het tempo ligt hier hoger dan bij de talentengroep. De focus komt te liggen op basistechnieken in wedstrijden en de kleine kneepjes van het wedstrijdjudo worden bijgebracht. Er wordt aan een stevige vechters- en wedstrijdmentaliteit gewerkt. Deze training legt de basis voor zowel de mentale als fysieke belastbaarheid van de judoka. Deze leeftijd is uitermate geschikt om deze twee aspecten te ontwikkelen. Onderzoeken duiden aan dat dit de gouden jaren zijn voor de ontwikkeling van het kind. Wij besteden dan ook uitermate veel zorg in het juist bij brengen van deze basis.


Contributie:

€ 100,00 per jaar voor leden van -12 jaar.

 


A - Selectie: 12-21 jaar (-15/ -18/ -21 categorie)

De hoofdmacht van ons Judo Team. Deze groep bereidt zich voor op deelnames aan internationale toernooien en heeft als doel zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

De training is bij deze groep heel divers. De basis die in de vorige selecties is gelegd blijft. Deze selectie biedt uitdaging op het fysieke en mentale vlak. Er wordt getraind op kracht, conditie, tactiek, techniek, doorzettingsvermogen, mentale en lichamelijke hardheid en is karakter bouwend. Jongens en Meiden in de -15 jaarcategorie kunnen naast judo nog een andere sport beoefenen. Vanaf -18 is daar in feite geen ruimte meer voor. Deze selectie is onderverdeeld in drie groepen. A2 is voor de eerste jaar -15 en iedereen die wedstrijdtraining en wedstrijden leuk vindt. A1 is voor judoka’s die zich willen voorbereiden en eventueel willen plaatsen voor het NK. De A-top selectie is de enige selectie waar je voor geselecteerd wordt. Deze groep bereidt zich voor op het kwalificatietraject van de JBN, gaat naar trainingsstages en ook naar diverse (buitenlandse) toernooien.


Contributie:

€ 200,00 per jaar voor leden van -15, -18 en -21 jaar.


 

Kwalificatie eisen:

  1. Wees altijd op tijd voor de training
  2. Werk hard
  3. Zet je elke training weer 100% in
  4. Sta open voor anderen
  5. Breng positieve energie mee
  6. Positieve werkhouding
  7. Train en sport met passie
  8. Wees coachbaar
  9. Ga door waar anderen stoppen
  10. Haal het beste uit jezelfAanmelden?

Wil je meedoen met de wedstrijdgroep of wilt u uw kind hiervoor opgeven. 

Dit kunt u doen d.m.v. het invullen van het aanmeldformulier en dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen. 


 

  -Samen één team-

Copyright © Stichting Judo Team Bollenstreek - KVK nummer 82489289. All rights reserved.