Zwarte band

Zwarte band

 

Aanvraag zwarte band examen


Om een zwarte band te kunnen halen, moet je eerst een bruine band hebben gehaald. Dat lijkt logisch, maar deze band moet ook (minimaal één jaar) geregistreerd zijn bij de JBN. Daar gaat het soms wel fout, omdat de vereniging of sportschool vergeten is dit door te geven aan de JBN of omdat er bij de JBN iets fout is gegaan. Controleer dus altijd of je band wel geregistreerd staat. Ook moet je minimaal drie jaar lid zijn (geweest) van de JBN en de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt, of 16 worden in het jaar waarin je examen doet. Je moet zelf voor een Uke, een “maatje”, zorgen, een examen kan je niet alleen doen. Wanneer dat geregeld is, gaat de volgende stap beginnen.


Voor de aanvraag van het technische gedeelte van het zwarte band examen ga je naar: https://www.jbn.nl/uploads/aanvraagformuliertechnexamenjudo.pdf

 

Examen met wedstrijdpunten

Wil je een examen doen, dan moet jij je eerst aanmelden. Dat doe je door het aanvragen van de “oranje kaart” in het eigen district bij de secretaris van de dangraadcommissie. Je moet daarvoor € 12,50 storten op het genoemde rekeningnummer en het formulier (competitie) invullen en opsturen met de gevraagde kopieën. Je krijgt dan, na de controles een “oranje kaart” toegestuurd. Je kunt vanaf dat moment via bepaalde toernooien (zie districtsagenda) wedstrijdpunten halen. Je mag dan een gedeelte van het examen overslaan. Deze “oranje kaart” is drie jaar geldig, dus voor het halen van de punten en het doen van een examen, inclusief 2 keer een herexamen, heb je maximaal drie jaar de tijd. Wanneer je 100 punten hebt gehaald dan haal je het aanmeldingsformulier op voor het technische examen. Dat vul je in, je stort € 35,= op het genoemde rekeningnummer en stuurt dit formulier, met de gevraagde kopieën en de handtekening van je judoleraar (B) naar de secretaris van de DGCJ.


Voor de oranje kaart ga je naar http://www.jbn-zh.nl/documents/aanvraagformulieroranjekaart.pdf

Copyright © Stichting Judo Team Bollenstreek - KVK nummer 82489289. All rights reserved.